Relatiecoaching

Inzicht brengt verbinding

Soms kost een relatie veel energie. Door de veelheid die de omgeving van je vraagt, kom je niet meer toe aan elkaar. Je voelt dat er wat moet gebeuren anders lopen jullie vast. Als je geen ruimte en vrijheid meer voelt, ontstaat er verwijt en strijd, in plaats van dat je elkaars taal goed spreekt.

Dat begint bij meer inzicht in elkaar krijgen: wat zijn patronen die jullie (onbewust) samen in stand houden? Veel negatieve patronen ontstaan vanuit onderliggende emoties en behoeftes. Maar het is moeilijk daar samen bij te komen.

Met elkaar gaan we op zoek naar die patronen, zodat we van daaruit de verbinding opnieuw tot stand kunnen brengen. We bouwen aan een veilige basis, waarin moeilijke dingen bespreekbaar worden gemaakt. Vanuit inzicht, buigen we onmacht om naar gezamenlijke kracht.

Verbinding als grootste kracht

Relatiecoach Janke van Amonett werkt door middel van EFT (Emotionally Focused Therapy) aan het versterken van relaties. “In mijn praktijk kreeg ik regelmatig de vraag hoe om te gaan met elkaar binnen een relatie. Daarom heb ik me ook gespecialiseerd in relatiecoaching. Wij mensen zijn namelijk gemaakt om samen te zijn, om in verbinding te leven. Verbinding is een diepe menselijke behoefte, en vormt daarmee ook het grootste risico in relaties. Als de verbinding verdwijnt, dan verdwijnt de liefde en aandacht. Maar in die verbinding ligt ook de grootste kracht. In mijn therapie gebruik ik (verborgen) emoties als ingang om elkaar (weer) te begrijpen. Want de negatieve patronen zijn vaak de ‘vijand’; niet je partner zelf. Door dat te ontdekken, kan er nieuwe ruimte ontstaan voor omgaan met elkaar. Zodat er ruimte komt voor eenieders behoefte. Waardoor de sfeer tussen jullie verandert en er ruimte komt voor zachtheid en verbinding.”

Werkwijze en aanpak

Amonett biedt reguliere relatiecoaching aan, en organiseert tweemaal per jaar de Houd me vast-cursus.

Werkwijze Relatiecoaching
Bij relatiecoaching starten we met een uitgebreide intake en kennismaking. Vanuit het hier en nu kijken we wat er nodig is. Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn onder andere:

  • Emoties in liefde en verbinding / hechting
  • (Destructieve) patronen binnen relaties
  • Opzoeken en vinden van de pijnplekken van vroeger
  • Bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken

Houd me vast-cursus
Daarnaast organiseert Amonett twee keer per jaar de Houd me vast-cursus, een preventief traject. Het is een educatief en wetenschappelijk onderbouwd programma dat een bijdrage wil leveren aan veilige, veerkrachtige en succesvolle relaties tussen partners en familie. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Negatieve patronen leer je stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen. Je brengt hiermee meer liefde in je relatie: een cadeau voor elkaar (en voor je kinderen). Het resultaat is een diepere emotionele verbinding, verminderde ruzies of zwijgen, en meer begrip.

Deze cursus volg je met meerdere echtparen en bevat een vaste structuur van acht sessies. Daarnaast worden jullie als stel samen uitgedaagd om aan de slag te gaan met inzichtgevende oefeningen. Opgave via de mail en er zal een telefonische intake zijn. Voor informatie neem gerust contact op.

“Verbinding is de reden waarom we hier zijn. Het is wat doel en betekenis geeft aan ons leven.”

- BRENÉ BROWN

Neem contact op

Graag helpt Amonett jullie samen om de verbinding in jullie relatie te herstellen. Zodat jullie je allebei meer gezien en gewaardeerd voelen, en jullie relatie sterker en veerkrachtiger wordt. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Reviews

“Janke heeft een prettig luisterend oor, zonder oordeel. We komen door haar begeleiding tot een diepere laag bij onszelf en onze onderlinge relatie en communicatie. Geeft meer openehid en rust. Wij zijn benieuwd wat het ons gaat brengen voor de verdere toekomst.” - Huisartsen-echtpaar
“Nu pas zie ik hoe bitter en ontevreden ik was. Er hoefde maar iets te gebeuren of ik zat in de beschuldiging. Maar wat ben ik blij dat we hieraan zijn begonnen! We zijn er nog niet, maar wat is er een ruimte en rust gekomen, en wat kan ik nu veel meer in eerlijkheid naar mezelf en mijn man kijken. Al die verwachtingen waren bitterheid geworden. Nu kan ik weer genieten van de aandacht die hij geeft en ervaar ik weer liefde en betrokkenheid. Ik zie uit naar nog meer!” - Vrouw van ondernemer 40 +
“Samen kwamen we er niet uit. Hoe we er ook met elkaar over spraken, steeds weer draaide het uit op een conflict. Als ik alleen voor mezelf spreek, was ik alleen maar bezig mezelf te wapenen voor dat wat ik niet wilde. Zoals ik tijdens het coachtraject ben gaan inzien was dit (terechte) bescherming, me niet laten raken en daardoor (onbewust) ook niet bereidt te gaan verbinden. Ik ben blij dat we de stap hebben genomen om meer begrip te krijgen voor mezelf en daardoor ook voor mijn vrouw. Wat een vrijheid en rust geeft dat en we zijn er uitgekomen, ook al was het kwetsbaar. Of juist doordat we kwetsbaar konden zijn. Zeker weten dat dit niet alleen voor nu is, maar dat dit een proces is geweest dat ons ook in de toekomst zal helpen.” - Ondernemer, 40 jaar
“Over gevoelens praten was niet mijn ding. Graag oplossen en dan was het klaar. Aanvankelijk was ik bereid om mee te gaan, omdat ik wist dat ik dit niet meer wou. Als het maar niet soft was, want dan was ik vertrokken. Maar hoe anders ging het, ik voelde me gelijk op mijn gemak. Er was humor, openheid, maar ook moeilijke vragen, en soms gingen die over gevoel. Ik had geen antwoorden, maar dat was niet erg. En hoe vreemd; ik merk dat ik na een aantal sessies juist merk dat ik door af te stemmen op mijn gevoel mijzelf veel beter leer kennen. Beter grenzen aan kan geven en meer harmonie en rust ervaar. Nu kunnen we meer naar elkaar verwoorden wat we nodig hebben en dat is fijn!” - Notaris 50+
“Wat een heerlijke ontdekkingstocht in een veilige omgeving! Zo behulpzaam en effectief voor ons en onze kinderen.” Echtpaar 30+
“Het was fijn om onze interactiepatronen helder te krijgen. We zaten zo vast in strijd en verdediging. Janke heeft naast inzicht ook ruimte gegeven om zaken beter met elkaar te bespreken en dat we voelen te verwoorden en aan te geven wat we nodig hebben. Er is weer meer warmte vertrouwen en voelen ons weer veilig bij elkaar. Soms is er nog wel strijd of onbegrip maar we kunnen elkaar eerder terugvinden. Ik (man) was van te voren sceptisch. Maar de sessies waren oprecht prettig ook al waren er soms echt moeilijke zaken. Janke zorgt voor openheid en ik voelde me welkom ook als het lastig was. Haar aanpak met af en toe wat humor was fijn!”
“Janke kan goed uitleggen wat voor processen afspelen in relaties en waar blokkades kunnen ontstaan. Dit inzicht hielp mij om mijn relatie weer in beweging te krijgen.”
Vorige slide
Volgende slide