Teamcoaching

Effectiever en resultaatgerichter samenwerken

Medewerkers bepalen de effectiviteit van een organisatie. Teamcoaching levert een bijdrage aan positieve resultaten van een organisatie. Want medewerkers die goed in hun vel zitten, werken effectiever en met meer plezier.

Veel voorkomende thema’s binnen teams zijn samenwerkingsvraagstukken. Er is vaak behoefte aan openheid en goede feedback, aan betere communicatie en frisse energie, aan teamleden die samen staan voor het resutaat of aan gedragen beslissingen binnen een team.

Bij teamcoaching focussen we op de condities om de effectiviteit en teamflow te versterken. De sleutel van teamwork is veelal heldere communicatie en een cultuur waarin men de wil heeft om te luisteren naar de ander.

Het uitgangspunt is de coachvraag en daaruit voortvloeiende doel. Samen bekijken we waar het team zich in wil ontwikkelen, wat idealen en kwaliteiten van het team zijn en welke belemmerende teampatronen aandacht behoeven.

Tijdens teamcoaching leren medewerkers als team omgaan met hun belemmeringen. En leren ze optimaal gebruik te maken van hun mogelijkheden en kwaliteiten. Het plezier in het werk en de effectiviteit neemt daardoor toe.

Het resultaat van teamcoaching is hierdoor:

  • Heldere en soepeler werkprocessen;
  • Gezonde werknemers;
  • Betrokkenheid en motivatie;
  • Meer ontspannen werkhouding;
  • Heldere communicatie.

De teamkracht groeit als de onmacht zichtbaar wordt

Amonett heeft brede ervaring opgebouwd in zowel profit- als non-profit-organisaties. Teamcoach Janke Wesseling coacht op interactie binnen teams om de slagvaardigheid en resultaatgerichtheid te vergroten. “Teamontwikkeling begint bij bewustwording van de organisatiestructuur, de teamcultuur en hun visie. Met het team gaan we een effectief proces aan waarbij we kijken naar het teamsysteem, patronen in de communicatie en gezamenlijk eigenaarschap. Ik coach in het (her)ontdekken van de kwaliteiten en de kracht van een team. Gedurende twintig jaar heb ik veel ervaring opgedaan als manager en trainer binnen verschillende organisaties. Ik heb veel teams begeleid bij effectief samenwerken, leren reflecteren, cultuurveranderingen en zelfsturing. Kenmerkend voor mijn stijl is een creatieve en ondernemende aanpak om vanuit veiligheid en vertrouwen een proces in beweging te brengen.”

Werkwijze en aanpak

In overleg met de opdrachtgever wordt een programma op maat aangeboden. Het doel is het versterken van het geheel van het team en het nemen van gezamenlijk eigenaarschap voor professionele competentie-ontwikkeling, zodat er resultaatgerichter én met meer plezier samengewerkt kan worden.

 

Elk teamtraject is maatwerk. Samen met de organisatie en het team ontdekken we de vraag en vervolgens wat een resultaatgericht aanbod is. Na elk traject werken we met een afrondende evaluatie en indien van toepassing aanbevelingen.

Energie, ruimte, effectiviteit.
Invloed, inspiratie, vrijheid.

Neem contact op

Ook aan de slag met een krachtiger, effectiever team? Amonett helpt graag in de bewustzijn en ontwikkeling het team. Zodat zowel de medewerkers als het team in hun kracht wordt gezet, voor hoger rendement van de organisatie. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Reviews

“Coaching via Janke van Amonett kenmerkt zich door: hartelijke betrokkenheid, professionele doortastendheid en een praktische aanpak. Janke blinkt uit in haar werkervaring en flexibiliteit. Zij is een uitstekende luisteraar, nuchter in haar adviezen en richt zich in de gesprekken altijd op de hulpvraag. Van harte aanbevolen!” - Chirurg 50+
“Janke kan goed uitleggen wat voor processen afspelen in relaties en waar blokkades kunnen ontstaan.” - Advocaat 50+
“Ik heb de coaching als positief ervaren. Jouw inbreng als rustig en evenwichtig (voor beide gesprekspartners). Ik vond dat je je rol goed pakte; gesprekspartners afremde wanneer nodig en aanmoedigde wanneer gewenst. Je benoemde wat goed ging, maar ook wanneer iets niet gebeurde. Je spiegelde plezierig.”
Vorige slide
Volgende slide